Telefon måndagar kl:13.30-15.00
info@kungsorsridklubb.se

Grönt kort

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Grönt kort-kursen består både av träffar med kursledare och en utbildningswebb. Du genomför Grönt kort på webben innan den fysiska träffen. Den ska vara genomförd och godkänd minst 5 dagar innan träff med kursledaren. Testerna innehåller frågor om Svenska Ridsportförbundets organisation, tävlingsfrågor i ridsportens grenar samt frågor om hästen.

Det här behöver du göra

1. Anmäl dig till Grönt kort-kurs. Medlemmar anmäler via MinRidskola.se, övriga via mejl till info@kungsorsridklubb.se.
  2. Ha koll på förkunskapskraven (pdf med intyg och förkunskapskrav) som är nya för 2021.
  3. Grönt kort kursen är uppbyggd i två delar
    – En del som du gör på webben
    – En fysisk del som du har tillsammans med kursledare
  4. Gå in på Sisu Idrottsböcker, klicka för att beställa din webbdel, därefter kommer en länk via mail som ger dig behörighet till webbplatsen Grönt kort.
    Denna webbdel skall du vara klar med senast fem dagar innan träff med kursledare.
  5. Var delaktig i träffarna och lycka till!

Här hittar du ett intyg om förkunskaper (pdf), med bilaga som innehåller information om vilka förkunskaper som behövs. Intyget ska fyllas i och lämnas till ansvarig Grönt kort-utbildare i föreningen, i samband med den första fysiska träffen med kursledaren.

Åldersgränser

Läs mer här om de åldersgränser som gäller för Grönt kort